Tillit, närhet & anknytning - helgkurs
mamma-barn


     TILLIT, NÄRHET & ANKNYTNING 

    Helgkurs 6-8 april 2018, Brantevik, Österlen 

     


Vi utforskar vår tillit och längtan efter närhet när vi knyter an. Hur vi relaterar idag till nära och kära har samband med tidiga erfarenheter. Förmågan att knyta an skapas redan under foster- och späd-barnstid. Vi är helt beroende av dem som vårdar oss och deras förmåga att vara närvarande.

Som spädbarn har vi ett naturligt behov av att smälta med en annan människa, att bli tryggt hållna och vidrörda med kärleksfull närvaro. Om våra behov inte uppfylls går vi i chock och tomhetskänsla uppstår. Under den finns skam och en djup förtvivlan och övergivenhet

Innan vi har reparerat en skadad anknytning har vi svårt att gå in, meditera. Vi är hela tiden riktade utåt, mot att få, att någon utifrån ska ge oss det vi saknar. De flesta går in i en relation i hopp om att få "det". I smekmånadsfasen ger vi "det" till varandra. Så småningom blir den faktiska verkligheten synlig. Den andre vare sig kan eller orkar ge "det", göra oss mätta om och om igen. Sanningen är att ingen kan ge oss "det". "Det" finns därinne, i oss själva. En kärleksfull anknytning ger oss förmågan att vara i kontakt med oss själva och så bli fyllda inifrån.

Denna kurs ger dig möjlighet att möta det du behöver just nu i din process att känna tillit och vara nära när du knyter an. Processen att reparera en ofullständig anknytning är ofta lång och kräver förarbete bl a i form av meditation, att lära sig skapa ett inre "space" för att kunna vara närvarande med negativa känslor.

I kursen mixas teoretiska moment med parövningar, guidningar, konstellationsarbete och meditationer.


  Information

  Datum & tid: fre 6 april kl 11 - sön 8 april kl 15

  Plats: STF-vandrarhemmet Råkulle gård, Gislövsv. 12, Brantevik

  Pris: 4.900 kr inkl veg.mat & logi i 2-bäddsrum. Enkelrumstillägg 150 kr/natt.

  Anmälan: Kontakta Arpana och boka din plats genom att sätta in en anmälningsavgift,500 kr på

pg 410 41 63-3 Arpana Sonnsjö. Ange namn, datum för kurs, mailadress samt mobilnr. Vid avbokning senare än 24 tim innan betalas hela avgiften.